Top 10 Most Subscriber Malaysian Youtuber!

10:30 AM

kredit

Assalamualaikum!
Kali ini aku ingin berkongsi tentang sepuluh youtuber Malaysia yang mempunyai subscriber terbanyak di Malaysia. Mereka yang aku pilih ini merupakan independent youtuber, bukan channel syarikat atau channel gossip dan info yang entah pape. Contoh channel syarikat ialah seperti Les' Copaque Production dan Monsta, manakala channel gossip dan entah pape seperti KiniTv, dan Astro Gempak. Tapi untuk makluman korang Les' Copaque Production sebenarnya mengungguli carta paling banyak subscriber di Malaysia dengan 1,825,887 dan berada tempat nombor satu manakala Monsta mensusulinya di tempat nombor tiga dengan jumlah subscriber sebanyak 1,302,319. Astro Gempak pula di tempat keempat dengan jumlah 1,217,212 subscriber.

Okay habis itu, mari kita tengok Carta 10 Youtube Malaysia yang memiliki subscriber paling banyak.

[Angka statistik ini mungkin akan berubah mengikut semasa. Ada sedikit ralat di antara angka yang aku nyatakan dengan gambar, yang dalam gambar itu lebih tepat]

Tempat Pertama

CartoonHooligans - 1,552,946 subs


Tempat Kedua

Namewee - 1,125,717 subs


Tempat Ketiga

老吳 Laowu - 869,997 subs


Tempat Keempat

Ling BigYong - 823,388 subs


Tempat Kelima

JinnyboyTV - 790,251 subs

Tempat Keenam

Jordan Yeoh Fitness - 698,893 subs

Tempat Ketujuh

maxman.tv - 619,869 subs

Tempat Kelapan

REDPEOPLE - 454,922 subs

Tempat Kesembilan

matluthfi90 - 449,963 subs

Tempat Kesepuluh

TheMingThing - 434,548 subs

Di Malaysia tidak ramai youtuber yang mencecah angka satu juta subscriber berbanding di Indonesia. Ini kerana populasi penduduk Malaysia yang tidak sebanyak Indonesia dan mungkin juga tiada sokongan. Mungkin sebab itu juga event youtube tidak dianjurkan di Malaysia. Kebanyakkan di negara seberang seperti Singapore dan Indonesia. Walau bagaimanapun, teruskan menghasil video-video yang bermanfaat dan menghiburkan, nescaya ramai yang akan mengsubscribe channel tersebut.

Go go Malaysian Youtuber!



Rujukan :
https://socialblade.com/youtube/top/country/my/mostsubscribed

You Might Also Like

9 comments

  1. Replies
    1. teruskan usaha rabia!!! pasti akan dapat banyak subscriber jugak. bilah dah cecah 100k, rabia akan dapat youtube playbutton tau

      Delete
  2. antara banyak-banyak tu, matlutfi jah aku tahu.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. mungkin sebab matluthfi je melayu yang lain chinese. jadi tak terdedah sangat

      Delete
  3. Wahh banyak juga youtibers yang najihah tahu. macam namawee, ling bingyong, jinnyboytv, matluthfi dan the ming thing. Semoga semua terus berkembang maju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah!!! samalah! najah pun siap subscribe lagi beberapa yang best

      Delete
  4. matluthfi dari dulu memang suka layan channel dia. dia baru update video baru kan , da jadi trending kalau tak silap. hee..

    ReplyDelete
  5. kan. mek sendiri pun tak layan youtube. hihi

    ReplyDelete
  6. semuanya tak kenal.. hahahhaha... nanti akak tnngok satu2

    ReplyDelete

Thanks kerana sudi meluangkan masa membaca blog ini.
Sebarang kata-kata boleh lontarkan di ruangan ini.
Moga-moga kita bisa berbalas komen

GoodReads

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Najah has read 0 books toward their goal of 24 books.
hide

Broaden News




#BPT